Elkészítése: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból kelt tésztát készítünk, melyet jó alaposan eldolgozunk, majd hagyjuk megkelni.
Közben a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat elkeverjük és hagyjuk kihűlni.
Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, vajazott és lisztezett kuglófformába tesszük, hagyjuk újra megkelni, majd aranysárgára sütjük.
A tetejére a cukorból és a vízből szirupot főzünk, rummal ízesítjük, és még forrón bekenjük vele a kész süteményt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre