Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt kókusztekercs

75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 tk cukor
  • A töltelékhez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. 1 dl langyos cukros tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztává dolgozzuk (ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá). Két cipót formálunk belőle, letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg). A vízgőzről levéve belekeverjük a  kókuszreszeléket.
  3. A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A tészta másik felével is így járunk el.
  4. A sütőt bemelegítjük és 180 fokon 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Mákos tekercs  

KÓKUSZOS HABTEKERCS 

CSERESZNYÉS TEKERCS 

EPRES-MASCARPONÉS PISKÓTATEKERCS 

Ezek is érdekelhetnek

Friss