Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt kifli mákkal és lekvárral töltve

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tészta készítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 mk cukorral elkeverve felfuttattam. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót, majd a többi hozzávalóval dagasztottam össze, utoljára tettem hozzá a langyos vajat, szép szálasra dagasztottam. Kelesztőtálba tettem, lefedtem, és duplájára kelesztettem.

A mákos töltelék készítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem a mákot és a reszelt almát. A tésztát két részre osztottam. Téglalap alakúra nyújtottam 3 mm-re. 6×8 cm-esre vágtam, megkentem a mákos töltelékkel. Felsodortam, a két végét egy kicsit behajlítottam. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam, olajjal lekentem. Még hagytam 20 percet kelni és a felvert tojással átkentem.

190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt szép arany barnára sütöttem.

Alufóliával fedjük be a tetejét a sütés vége felé, hogy meg ne égjen a teteje!

A lekváros kiflinél is így járunk el. Mák helyett 1 teáskanál szilvalekvárt teszünk a közepébe.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok a finom kiflikhez. Jó ducik lettek, lehet belőle harapni. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek