Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelt palacsintához az élesztőt felfuttattjuk a cukros tejben, majd hozzákeverjük a tojást, a vizet, a vaníliás cukrot és a lisztet. 
  2. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, és a sóval és az olajjal közepes sűrűségűre keverjük a tésztát.
  3. 15 percig pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  4. Végül kakaóval vagy baracklekvárral töltjük meg a palacsintákat.

Megjegyzés

Az élesztőtől, lágy puha, szivacsos szerkezetű, illatos tésztát kapunk, melyet a szokásos módon kenhetünk, tálalhatunk. - valcsi75

Ezek is érdekelhetnek

Friss