Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt csöröge

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája és 1 egész tojás
  • 1 kiskanálnyi szárított élesztő
  • 1 dl tejföl
  • kb. 2 dl tej
  • kevés rumaroma
  • 7,5 dkg lágy vaj
  • kb. 6 dkg cukor
  • Valamint:
  • olaj a sütéshez
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatom, és a többi hozzávalókkal összegyúrom, jól kidolgozom. Fél órát langyos helyen pihentetem.

A tésztát kinyújtom, majd kiszaggatom, forró olajban kisütöm. Jól lecsepegtetem, majd porcukorral és lekvárral kínálom.

Kicsit kövérek lettek, de finomak! Lett néhány vékonyabb, csörögésebb is, de ezek a kis husi darabok még a klasszikus külsejűeknél is jobban ízlettek mindenkinek.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss