Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt cseresznyés lepény

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 6 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő (7 g)
  • csipet só
  • Valamint:
  • 80 dkg magozott cseresznye
  • 2 evőkanál méz
  • 1 bő evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Közben a cseresznyét kimagozzuk, elkeverjük a mézzel, a tepsit kikenjük.

Lisztezett felületen a tésztát (kevés liszttel meghintve a tészta tetejét is) közepes tepsi méretére nyújtjuk, belapogatjuk a tepsibe, kirakjuk cseresznyével, kicsit bele is nyomkodjuk. Pihentetjük, amíg a sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd meghintjük a cukorral elkevert fahéjjal, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Langyosan meghintjük porcukorba kevert vaníliás cukorral, szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss