A kelt megtisztítjuk, a középső, vastag eret kivágjuk. A leveleket sós vízben félpuhára főzzük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, majd a zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. A rostélyost kicsontozzuk, nagyon vékonyra kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük mustárral, ráfektetjük a lecsöpögtetett kelleveleket. Erre halmozzuk a szalonnás hagymát. Összegöngyöljük, vastagabb cérnával összekötözzük. Lábosba helyezzük. Felöntjük a paradicsompürével ízesített levessel és fedő alatt puhára pároljuk. A zsineget elrtávolítjuk, a roládot felszeleteljük, majd hagymás tört burgonyával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre