Elkészítés: Veszek egy kisebb kelkáposztát, mint a két öklöm együttesen. Megmosom, kivágom a torzsát és a vastag ereket, majd feldarabolom.
Megtisztítok a káposzta fele mennyiségű lilahagymát, apróra vágom (ízléstől is függ, lehet több vagy kevesebb).
A hagymát és a káposztát mixerbe/turmixba teszem, engedek hozzá vizet, öntök pici ecetet, beleteszem a sót és az édesítőt. Apránként adagolom a vizet, hogy ne legyen belőle leves. Alaposan összemixelem, majd üvegben beteszem a hűtőbe.
Lehet, hogy 2-3 menetben kell csinálni. 7-10 napig is eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre