Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, serpenyőbe rakjuk sülni. Ha kicsit megpirult, félrehúzzuk.
A darált húst keverőtálba tesszük, és elkezdjük összedolgozni a hozzávalókkal: sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel, tört fokhagymával. Adunk hozzá egy-egy csipet szerecsendiót, szegfűborsot. Hozzákeverjük a kézmeleg szalonnát is.
Egy fazékban vizet forralunk, és amikor felforr a víz, a káposztaleveleket (kb. 12-16 db) pár másodpercre belemerítjük, hogy puhák legyenek.
A fodros hájat kiterítjük, és akkora kockákra vágjuk, hogy káposztalevélnél nagyobb legyen. A maradék káposztát apróra vágjuk, és hozzákeverjük a húshoz, amiből akkora rudakat formálunk, hogy egy levélbe beleférjenek. Felcsavarjuk, majd a fodroshájat is rátekerjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk. Kb. 40-50 percig sütjük.
Köretként burgonyakrokettet adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre