Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás rakottas sonkával

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kiemeljük, a leveleit csíkokra vágjuk. A kelkáposztacsíkokat sós, forró vízben 10 percig előfőzzük, leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk.

2. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belerétegezzük a paprikát, a kelkáposztát, a hagymát, a sonkát, a petrezselymet. A tejszínt sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és rálocsoljuk a rakottasra. Megszórjuk a sajttal és a napraforgómaggal.

4. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Frissen-forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss