Elkészítés: 1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
2. A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.
3. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk. A torzsáját kidobjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük a száráról, és apróra vágjuk.
4. A maradék vajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a krumplit, a kakukkfüvet, és félretesszük. A maradék 4 tojást felverjük, elkeverjük a tejjel, a tejföllel.
5. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük a kelkáposztás keveréket, és ráöntjük a tojásos tejet. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre