hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás pitetorta

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.

2. A tésztához a lisztet összegyúrjuk 8 dkg vajjal, 1 tojással, 70 ml vízzel és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe.

3. A kelkáposzta sérült, külső leveleit eltávolítjuk, a többit vékony csíkokra vágjuk. A torzsáját kidobjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük a száráról, és apróra vágjuk.

4. A maradék vajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta a kelkáposztát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a krumplit, a kakukkfüvet, és félretesszük. A maradék 4 tojást felverjük, elkeverjük a tejjel, a tejföllel.

5. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Beleöntjük a kelkáposztás keveréket, és ráöntjük a tojásos tejet. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss