A gerslit alaposan átmossuk, megfuttatjuk kevés olajon, majd felöntjük 3 x-os mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt kis lángon, kb 30 - 40 perc alatt puhára főzzük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk és felhevített olajon jól átpirítjuk, majd félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, rádobjuk a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot ( ha egészet vettünk, aprítógéppel aprítsuk fel ) és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal és kb 10 percig főzzük. Ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk. Ha a gersli megpuhult, megszórjuk aprított petrezselyemmel és a ragu mellé adjuk.