hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztás-édesköményes-almás saláta

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg édeskömény
  • ½ tk só
  • 1 db nagyobb piros alma
  • 1 ek frissen aprított koriander
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. Az előkészített kelkáposztát legyaloljuk. Félbevágjukaz édesköménygumót, és felszeleteljük nagyjából egyforma, hajszálvékony szeletekre. Egy tálba rakjuk, sózzuk, és kézzel alaposan összeforgatjuk. Rárakunk egy kistányért, majd arra valamilyen súlyt (pl. egy nehezebb konzervet), és így 15 percig pihentetjük.
  2. Leszűrjük, majd egy másik tálba téve óvatosan összeforgatjuk a vékonyra szeletelt almával (nem szükséges meghámozni), a korianderrel, és meglocsoljuk az olívaolajjal, valamint a citromlével. Tálalásig a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.

KELKÁPOSZTA FŐZELÉK 

nagymama féle fánk 

Megjegyzés

A recept a Fanny magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss