Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztában sült halfilé

MME MME
4/5
rafinált
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A káposztaleveleket sós, forró vízben addig forrázzuk, amíg hajthatóan puhák lesznek. A vízből kivéve lehűtjük. A halfilét négyfelé vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk.

Elkészítés:
1. Kiterítjük a káposztaleveleket, alulra tesszük a hagymakarikákat, rá a halszeleteket, sózzuk, kevés kaprot teszünk rá, és végül a szeletelt paradicsomot, amit szintén megsózunk. Betekerjük szorosan a levélbe, mintha töltött káposztát készítenénk.
2. Rostlapon, vagy rostélyon nagyon kíméletesen megsütjük. Tálaláskor kettévágjuk, meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk vágott kaporral.

Tipp: Biztosan nem esik szét a káposztatekercs, ha konyhai cérnával átkötöd vagy fogvájóval átszúrod! Sőt kaphatók már kifejezetten a roládok rögzítésére való rozsdamentes acélból készülő

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss