Előkészítés:
A káposztaleveleket sós, forró vízben addig forrázzuk, amíg hajthatóan puhák lesznek. A vízből kivéve lehűtjük. A halfilét négyfelé vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés:
1. Kiterítjük a káposztaleveleket, alulra tesszük a hagymakarikákat, rá a halszeleteket, sózzuk, kevés kaprot teszünk rá, és végül a szeletelt paradicsomot, amit szintén megsózunk. Betekerjük szorosan a levélbe, mintha töltött káposztát készítenénk.
2. Rostlapon, vagy rostélyon nagyon kíméletesen megsütjük. Tálaláskor kettévágjuk, meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk vágott kaporral.
Tipp: Biztosan nem esik szét a káposztatekercs, ha konyhai cérnával átkötöd vagy fogvájóval átszúrod! Sőt kaphatók már kifejezetten a roládok rögzítésére való rozsdamentes acélból készülő
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre