Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-krémleves csirkegaluskával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A hagymákat finomra vágjuk, majd üvegesre sütjük a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét félretesszük, a többit a hagymás alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt.

2.

Együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a levessel. Felforraljuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, megsózzuk, végül összeturmixoljuk.

3.

A galuskához a tejbe áztatjuk a felkockázott zsemlét. A csirkemellet falatnyi darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd a robotgépbe tesszük a hússal és a petrezselyemmel együtt.

4.

Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd egészen finomra aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A forró leveshez adjuk a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.

FRANKFURTI LEVES ÉS TÓCSNI: ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>> 

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

Dúsítsuk a levest egy kevés tejszínnel vagy 1-2 ek tejföllel. Szép színt kölcsönöz a gombócnak, ha 1 csipet őrölt pirospaprikát is adunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek