Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-krémleves csirkegaluskával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymákat finomra vágjuk, majd üvegesre sütjük a felforrósított olajon. A kelkáposzta negyedrészét félretesszük, a többit a hagymás alaphoz adjuk a felkockázott burgonyával együtt.
  2. Együtt pirítjuk néhány percig, majd felöntjük a levessel. Felforraljuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, megsózzuk, végül összeturmixoljuk.
  3. A galuskához a tejbe áztatjuk a felkockázott zsemlét. A csirkemellet falatnyi darabokra, a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, majd a robotgépbe tesszük a hússal és a petrezselyemmel együtt.
  4. Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd egészen finomra aprítjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A forró leveshez adjuk a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.

Dúsítsuk a levest egy kevés tejszínnel vagy 1-2 ek tejföllel. Szép színt kölcsönöz a gombócnak, ha 1 csipet őrölt pirospaprikát is adunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss