Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta-főzelék sült virslivel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A kelkáposztafőzelék elkészítéséhez a kelkáposztát szeletekre vágjuk és a kocára vágott krumplival együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a kelkáposzta.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.
  3. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, a tejjel felhígítjuk, és a főzelékhez öntjük. Ha kell, még sózzuk egy picit és egyet forralunk rajta.
  4. A virslit karikára vágva egy kevés zsíron megsütjük, majd a tűzről levéve keverünk hozzá egy kis pirospaprikát.
  5. Tálaláskor a főzelékre szedjük a sült virslit és meglocsoljuk egy kevés paprikás zsírral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss