Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A főzelékhez:
  • 1 közepes kelkáposzta
  • 50 dkg burgonya
  • víz vagy erőleves
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • A marhapörkölthöz:
  • 1,5 kg marhahús
  • 60 dkg vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2-3 dl vörösbor

Elkészítés

Elkészítés: 1.) Megtisztítjuk a vöröshagymát, és kockára vágjuk, majd egy kuktában, olajon üvegesre pirítjuk.

2.) Rátesszük a megmosott, felkockázott marhahúst, és megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzról, rászórjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a tűzre, lezárjuk a kuktát, és 2 órán át takarék lángon főzzük.

3.) A kelkáposztát és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és feltesszük annyi vízben vagy erőlevesben főni, ami épp ellepi.

4.) Amíg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarékot: fél bögre vízbe 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát keverünk, úgy, hogy csomómentes legyen.

5.) Amikor megpuhultak a zöldségek, óvatosan hozzájuk keverjük a habarékot, és hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék. Sózzuk, borsozzuk.

6.) Ha a pörkölt főzési ideje lejárt, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, majd, ha kiment belőle a gőz, kinyitjuk, és megkóstoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, és borsozzuk.

7.) Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon további 30-60 percig rotyogtatjuk, hogy finom puha legyen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss