Elkészítés: A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre