Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposzta főzelék

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

Ezek is érdekelhetnek

Friss