Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben 10-15 percig főzzük, majd szűrőlapáton lecsurgatjuk. Leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a ledarált húst, a fűszereket, és pörköltet készítünk.
A rizst megdinszteljük, felengedjük kétszer annyi mennyiségű ételízesítős vízzel, beleaprítjuk a petrezselyemzöldet, és így megfőzzük.
A darált pörkölt hússal összekeverjük, majd ezzel a húsmasszával megtöltjük a leveleket, azután összegöngyöljük.
A tekercseket tűzálló tálba rakjuk. Minden tekercs tetejére 1-1 szelet szalonnát helyezünk, ráöntjük a tejfölt, és megsütjük a sütőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre