Elkészítés: A darált húst jól összedolgozzuk a fűszerekkel, és 2-3 centi átmérőjű gombóckákat formázunk belőle. Kézzel a legegyszerűbb és a legélvezetesebb a fenti műveletsor! Ha minden gombóckánk megvan, egy teflonserpenyőben pár evőkanál olajon megsütjük őket.
Párolt kukoricás rizzsel, és citromos fejes salátával ajánlom. A saláta mindössze annyi, hogy a jól megmosott leveleket lecsöpögtetjük, és csíkokra vágjuk. Pár karika citromról levágjuk a héját, és kis darabokra szeljük. Két natúr joghurtot sózunk, cukrozunk, és szép krémesre, simára keverünk. Egy tálban a salátaleveleket, a citromdarabokat nyakonburítjuk az öntettel és átkeverjük az egészet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre