Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk az őrölt fűszereket, kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük az erőlevessel, és kb. 20 percig főzzük. A masszát összeturmixoljuk a tojással, a paprikával, a tejszínnel és a petrezselyemmel, sózzuk.
Kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy hosszú, szögletes sütőformát, belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon szilárdulásig sütjük, ez kb. 40 perc. A formában hagyjuk kihűlni, utána hűtőbe tesszük.
Tálra borítjuk, ujjnyi vastagon szeleteljük, aprított petrezselyemmel díszítjük. Salátával és pirítóssal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre