Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelesztés nélküli pogácsa

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kevés tejbe cukrot teszünk, hozzáadjuk az élesztőt, egy kevés lisztet, majd felfuttatjuk. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet és lisztet, az olajat és a sót,  majd összegyúrjuk. (Nem kell keleszteni a tésztát!)
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.
  3. A tetejét megkenjük tojással, és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

    borzas sajtos pogácsa >>> 

    sajtos pogácsa egyszerűen >>> 

    Még több pogácsa recept >>> 

Megjegyzés

A sütő aljába érdemes betenni egy forró vízzel teli hőálló tálkát (pl. fém konzervdoboz), mert a gőz nagyon jót tesz a kelt tésztáknak. - HossoAni

Ezek is érdekelhetnek

Friss