Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelesztés nélküli kakaós csiga

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 14-16 db csigához:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 1-2 evőkanál olaj a tészta lekenéséhez
  • kakaó
  • porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Tálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat is. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrjuk.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd lekenjük az olajjal.

Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórjuk vele az olajjal lekent tészta tetejét. (Én cukrozott kakaóval szórtam meg, így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot.) Ezután feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), majd kb. 2 cm-es csigákra feldaraboljuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss