Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbóval rakott sertésborda

MME MME
2
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sertésjarajok húsos részét kissé megklopfoljuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. A paprikát apró kockákra vágjuk. Ezután a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, a tejet fokozatosan hozzáadjuk, majd a Knorr Rafinériát is beletesszük, és sűrűre főzzük. A kelbimbókat hosszában félbevágjuk, majg sózott vízben leforrázzuk, és jól lecsepegtetjük. Ha kissé lehűlt, a paprikával, az aprított petrezselyemmel és a reszelt füstölt sajttal együtt összekeverjük, jó sűrű lesz. Serpenyőben olajat hevítünk, és a karajszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy tepsiben egymás mellé fektetjük. Egyenletesen ráhalmozzuk a mártással elkevert kelbimbót, és 200 fokos sütőben megpirítjuk. Tálaláskor a gombás rizst tányérra formázzuk, mellé fektetjük a rakott sertésbordákat, és meglocsoljuk a saját szaftjával. Petrezselyemmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss