Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelbimbós csirkemell currys rizságyon

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbót kicsit előfőzzük sós vízben. A csirkemellet felkockázzuk, és forró olajon megsütjük, majd mellé szedve a lecsepegtetett kelbimbót átforgatjuk.

A rizst megfűzzük, és egy kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük rajta a kelbimbós húst.

A tejszínhez 1,5 dl vizet engedünk, összekeverjük ízlés szerint curryporral, petrezselyemmel, megbolondítjuk leheletnyi szerecsendióval. A fűszeres tejszínt egyenletesen rácsorgatjuk a húsra. Le fog szivárogni a rizshez, de ez a dolga. A rizs felszívja sütés közben, csak vigyázzunk, ha soknak találjuk, nem muszáj az egészet ráönteni, nem szabad tocsognia a lében.

Lefedve 10 percig pároljuk, szabadon további 20 percig sütjük. Ha kész, ráreszeljük a sajtot, és 2-3 percre visszatoljuk a még forró sütőbe.
Petrezselymes tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss