Elkészítés: A kelbimbót kicsit előfőzzük sós vízben. A csirkemellet felkockázzuk, és forró olajon megsütjük, majd mellé szedve a lecsepegtetett kelbimbót átforgatjuk.
A rizst megfűzzük, és egy kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük rajta a kelbimbós húst.
A tejszínhez 1,5 dl vizet engedünk, összekeverjük ízlés szerint curryporral, petrezselyemmel, megbolondítjuk leheletnyi szerecsendióval. A fűszeres tejszínt egyenletesen rácsorgatjuk a húsra. Le fog szivárogni a rizshez, de ez a dolga. A rizs felszívja sütés közben, csak vigyázzunk, ha soknak találjuk, nem muszáj az egészet ráönteni, nem szabad tocsognia a lében.
Lefedve 10 percig pároljuk, szabadon további 20 percig sütjük. Ha kész, ráreszeljük a sajtot, és 2-3 percre visszatoljuk a még forró sütőbe.
Petrezselymes tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre