Elkészítés: A még fagyott kelbimbót egy liter vízbe öntjük, a leveskockával ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük. (A nagyobb szemeket előtte ajánlatos félbe vagy négybe vágni.) A megpuhult kelbimbó egyharmadát szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük, a többit a levével együtt turmixoljuk, a fazékba visszatöltjük. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a levesbe szűrjük, és a félretett kelbimbót visszarakva három-négy percig forraljuk. A kenyérszeleteket átlósan félbevágjuk, megpirítjuk, és a sajtot rászórjuk. Egy-két percre mikrohullámú készülékbe rakjuk, hogy a sajt ráolvadjon. A levest csészékben tálaljuk, és a háromszögletű sajtos pirítóst a csésze peremére fektetve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre