hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keksztorta gesztenyekrémmel

MME MME
4.2/5
120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A háztartási kekszet ledaráljuk, majd összegyúrjuk 9 dkg vajjal, a porcukorral, kakaóval és a rummal. A tésztát folpackkal kibélelt tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk, hogy a tészta kissé megkeményedjen. A gesztenyemasszát összegyúrjuk a maradék vajjal és a tejjel. A gesztenyekrémmel megtöltjük a tortát és kirakjuk a lecsöpögtetett, magozott meggybefőttel. További fél órára betesszük a hűtőszekrénybe. A tortaforma peremét meglazítjuk, a karimát eltávolítjuk, a fóliát lehúzzuk a torta aljáról.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
a gesztenyekrémes tortát csokoládés tortadarával vagy habrózsákkal is díszíthetjük.
- MME

Ezek is érdekelhetnek