Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszszalámi

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A kekszet durvára törjük, beletesszük egy keverőtálba, majd hozzákeverjük a darabolt diót és az aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a rumot.
  2. Egy lábasban a tejet csomómentesre keverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és lassú tűzön egyneművé olvasztjuk.
  3. Ha felmelegedett, hozzáadjuk a csokoládét, és felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a kekszalapra öntjük. Egy keverőlapáttal átforgatjuk.
  4. Egy kenyérsütő formát vagy őzgerincformát folpakkal kibélelünk úgy, hogy lógjon túl a formán. Beleöntjük a keveréket, hagyjuk kihűlni, majd befedjük a folpackkal.
  5. Legalább 6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Felszeletelve tálaljuk. 

Nézd meg a kekszszalámi elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek