Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszszalámi (alaprecept)

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Földimogyoró
  • Tej

Elkészítés

  1. A kekszszalámi elkészítéséhez a kekszet különböző nagyságú darabokra tördeljük. Felmelegítjük a tejet, és amikor langyos, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.
  2. Állandóan kevergetve, közepes lángon összeforraljuk. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a vajat, végül pedig az összetört kekszet, a rumaromát és a mogyorót.
  3. A meleg, csokis masszát egy folpackra kanalazzuk, majd tetszés szerinti rudat formálunk belőle, vagy egy folpackkal bélelt őzgerincformába egyengetjük. 
  4. Hűtőbe tesszük legalább négy órára, de minél tovább áll, a keksz annál puhább lesz. Pihentetést követően megszórhatjuk porcukorral

Ezek is érdekelhetnek

Friss