Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kékszőlős-mandulás pite

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • 1 fürt kék szőlő
  • A tésztához:
  • 7 dkg hajdinaliszt
  • 3 dkg búzaliszt
  • 3 dkg porcukor
  • 1/4 tk só
  • 1 db tojássárgája
  • 6 dkg vaj + a formához
  • A krémhez:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 g cukor
  • 1 g liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A tészta összes hozzávalóját tegyük egy tálba, és a robotgép gyúrópálcájával dolgozzuk össze. Kézzel gyúrjuk át, csomagoljuk folpakba, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
  2. Készítsünk elő 5 db 10 cm átmérőjű, fodros szélű tortaformát, és vajazzuk ki őket. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 10 db kb. 12 cm átmérőjű kört. A tésztát mindig gyúrjuk újra, amíg el nem fogy. A tésztalapokat nyomkodjuk a formákba, és 15 percre tegyük be a fagyasztóba.
  3. A krémhez az összes hozzávalót keverjük simára, majd osszuk szét a formákba, és simítsuk el. Mossuk meg a szőlőt, mindegyik tortácska töltelékébe nyomjunk bele 5-6 szemet, majd 190 fokon 25-30 perc alatt süssük meg az édességet. Hagyjuk kihűlni, és csak ezután vegyük ki a formából.

Megjegyzés

Ha a mennyiséget megduplázod, süthetsz belőle egy nagy pitét is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss