Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes sütemény II.

MME MME
2 5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg édes keksz (pl. Albert)
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg csokoládé (olvasztva)

Elkészítés

1.

A cukrot, a tejet és a margarint összekeverjük, és feltesszük főni.

2.

Amikor már majdnem forr, belekockázzuk a margarint, és tovább főzzük, addig, amíg be nem sűrűsödik.

3.

A kekszeket összeragasztjuk a kész krémmel úgy, hogy egy kisebb rudat alkosson, de meghagyjuk a krém negyedét.

4.

Alufóliára tesszük a tekercset, kívülről rákenjük a maradék krémet, majd bekenjük az olvasztott csokoládéval, amit hagyunk kihülni. Ezután betekerjük az alufóliába, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

5.

Ferdén szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon szeretni mindenki, általában rögtön elkapkodják :)
Én meg azért szeretem, mert ha esetleg megmarad, akkor pár nap után is ugyan ilyen finom puha a sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek