Elkészítés: 1. A darált háztartási kekszet egy mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk a 3 evőkanál kakaóport, a kristálycukrot vagy porcukrot, a rumaromát, az olvasztott margarint, és végül lassan hozzáöntjük a tejet. Jól elkeverjük, összegyúrjuk.
2. Ha összegyúrtuk, kb. 5-10 percet pihentetjük. Majd elkezdjük formázni süni alakú formákra.
3. Ha végeztünk a formázással, akkor következik a díszítés. Először megcsináljuk a csoki cseppekből a sünik szemeit és az orrát (nem muszáj, csak így élethűbbnek néznek ki). Ha ezzel végeztünk, akkor a tortabevonó étcsokit feldaraboljuk, hozzáöntjük a 2 evőkanál olajat, és felmelegítjük. Majd az olvasztott csokival bekenjük a süniket,és a még meg nem dermedt csokira rászórjuk a tartadarát.
4. Kb. 1 óra pihenés és fél óra hűtés után fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre