Elkészítés: A 7 tojásfehérjét a 7 evőkanál cukorral felverjük. Hozzákeverjük 2,5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor és 2,5 evőkanál búzadara keverékét, végül hozzáadunk 1 evőkanál étolajat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük, de sütés előtt, már a tepsiben a masszára 12 dkg vágott diót szórunk.
Amikor megsült, még melegen a tetejét mogyorós csokikrémmel vékonyan átkenjük.
A krémhez jól összefőzzük a 7 tojássárgáját 10 dkg cukorral, fél liter tejjel, 3 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás pudingporral. Ha a krém kihűlt, 25 dkg margarint keverünk hozzá.
A krémet kétfelé osztjuk, az egyik fehéren marad, a másik feléhez 10 dkg olvasztott csokit keverünk.
Ha kész, rétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerül a tészta, majd a sárga krém következik. Erre hideg tejben áztatott, négyzet alakú háztartási kekszet rakosgatunk sorba, majd a csokis krém következik. A tetejére olvasztott tortabevonót csurgatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre