Elkészítés: A tejet, a cukrot, a margarint és a kakaóport összefőzzük, míg a margarin teljesen el nem olvad. Utána hozzáadjuk a rumot és a diót.
A háztartási kekszet darabokra törjük egy nagyobb tálban. (Lehet benne nagyobb-kisebb, én egy kekszet kb. 4-6 darabra törtem.) A kekszre öntjük a kakaós krémet, összekeverjük. Fél órát pihentetjük, időnként átkeverjük.
Az őzgerincformát kibéleljük fóliával, beleöntjük a kekszes masszát. Hűtőben minimum 3 órát pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon.
Kiborítva, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre