Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes-almás süti

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 ek fahéj
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg háztartási keksz (négyszögletes)
  • A mázhoz:
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal és állni hagyjuk egy ideig, hogy levet eresszen. A levét egy lábasba öntjük és felfőzzük benne a pudingport.
  2. Az almát egy másik edényben megpároljuk, amikor puha, elkeverjük a pudinggal. 
  3. A keksz felét egy 30*20 cm-es tepsi aljára helyezzük és egyenletesen eloszlatjuk rajta az almakrémet, és befedjük a maradék keksszel.
  4. A kakaót a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A sütit bevonjuk a csokimázzal és legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Utána szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek