Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk. Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek vizet, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a vaníliás pudingporokat a maradék cukorral és 8 ek vízzel összekeverjük, az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük (ennyi idő alatt jól besűrűsödik).
Ezután egy kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét elsimítjuk, és elrendezzük rajta a maradék kekszeket.
A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre öntjük, majd elkenjük rajta. 4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap felszeleteljük és tálaljuk.