Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajtos zellerkrémleves

1 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát finomra kockázom, a zellert és a krumplit a hámozást követően nagyjából 1,5 cm-esre darabolom. A sajtból lecsípek 1-2 dkg-ot, a többit a zöldségekkel azonos méretűre vagdosom.

Egy nagyobb lábosban az olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket. Átforgatom, felöntöm a levessel és a borral. Közepes tűzön kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm.

Mikor minden megpuhult, felöntöm a tejszínnel, alaposan megborsozom, hozzáadom a felvagdosott kéksajtot. Forralást követően botmixerrel krémesítem.

Tálalásnál a félretett sajttal díszítem.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss