Elkészítés: A megtisztított burgonyát felkockázzuk, majd a zöldségalaplében közepes lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ízesítjük sóval, borssal, valamint tárkonnyal. Amint megfőtt a burgonya egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk levesünket, majd alacsony lángra a tűzhelyre visszahelyezve, keményítővel elkevert tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük. Ha szükséges, utánaízesítjük.
A hagymát kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, majd karikáira szedjük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsíradék lecsöpögjön.
Krémlevesünket a sült hagymakarikával és a morzsolt kéksajttal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre