Elkészítés: A brokkolit lobogó vízben 3 percig blansírozzuk, még roppanós, szép harsányzöld maradjon. Jeges vízfürdőben kihűtjük, majd apró rózsákra szedjük (kb. 2 cm). A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
Olívaolajon megfuttatjuk először a hagymát, majd mikor már üveges, erre tesszük a paprikát, valamint az apró brokkolirózsákat - erős tűzön összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerekkel, fokhagymával és aprított olívabogyóval. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a ricottával és a kéksajttal, és a tésztacsövekbe töltjük.
A paradicsomszószhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, összefőzzük, botmixerrel pürésítjük.
A besamelmártáshoz a vajat liszttel habzásig hevítjük, hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kiforraljuk.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk, erre rakjuk szorosan a cannellonikat, besamelmártással beborítjuk, és kb. 180 fokos sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre