Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajtos-brokkolis cannelloni

MME MME
1 5/5
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit lobogó vízben 3 percig blansírozzuk, még roppanós, szép harsányzöld maradjon. Jeges vízfürdőben kihűtjük, majd apró rózsákra szedjük (kb. 2 cm). A zöldségeket apró kockákra vágjuk.

Olívaolajon megfuttatjuk először a hagymát, majd mikor már üveges, erre tesszük a paprikát, valamint az apró brokkolirózsákat - erős tűzön összepirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fűszerekkel, fokhagymával és aprított olívabogyóval. Kicsit hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a ricottával és a kéksajttal, és a tésztacsövekbe töltjük.

A paradicsomszószhoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük, összefőzzük, botmixerrel pürésítjük.

A besamelmártáshoz a vajat liszttel habzásig hevítjük, hozzáadjuk a felforralt tejet, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kiforraljuk.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit vékonyan kivajazunk, aljára paradicsomszószt teszünk, erre rakjuk szorosan a cannellonikat, besamelmártással beborítjuk, és kb. 180 fokos sütőben megsütjük.

Megjegyzés

A cannelloni töltésétől sokan tartanak, pedig nagyon egyszerű. A tésztacsöveket a töltelékbe ütögetjük, ezek így felveszik a tölteléket, és szinte maguktól töltődnek. Érdemes kipróbálni!

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss