Elkészítés: A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, a többi hozzávalóit is beletesszük és megdagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre.
A töltelékhez a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3 darabot megkenünk vele, sajttal megszórjuk. A megkent, sajttal megszórt tésztára teszünk 1-1 kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a 2 tészta.
Cikkekre vágjuk, és a külső, szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mindhárom tésztával így járunk el.
Tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük.
Nagyon finom, ropogós sörkifli.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre