Kefires-sajtos sörkifli

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tojás
  • cukor
  • étolaj
  • élesztő
  • tej
  • kefir
  • sajt
  • margarin

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepére tesszük, a többi hozzávalóit is beletesszük és megdagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 kicsi cipót formálunk. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretre.

A töltelékhez a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott tésztából 3 darabot megkenünk vele, sajttal megszórjuk. A megkent, sajttal megszórt tésztára teszünk 1-1 kenetlen tésztát. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a 2 tészta.

Cikkekre vágjuk, és a külső, szélesebb felétől haladva befelé feltekerjük. Mindhárom tésztával így járunk el.

Tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőben jó pirosra sütjük.
Nagyon finom, ropogós sörkifli.

Ezek is érdekelhetnek

Friss