Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires-sajtos sörkifli

90 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztjuk, és lefedve a duplájára kelesztjük.
  2. A puha margarint a sóval habosra keverjük. A tésztát 3 részre osztjuk, és egyenként kb. 30 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a sós vaj felével, rátesszük a másik lapot, kicsit nyújtunk még rajta, majd megkenjük a maradék krémmel, és rátesszük a harmadik lapot.
  3. Nyújtófával lelapítjuk, és 16 db cikkre vágjuk. Kifli alakúra tekerjük a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzzuk, amikor elkezdjük feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Még több sós vendégváró >>> 

Kelt tészták >>> 

Sós aprósütik >>> 

Megjegyzés

Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 db kifli. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek