Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires lángos (sajtos-tejfölös)

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kefíres lángos elkészítéséhez az élesztőt kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, és (dagasztókaros robotgéppel) összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval.
  3. A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. 
  4. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.
  5. Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  6. Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk. 

Megjegyzés

Mindig csak annyit süssünk ki frissen a tésztából, amennyit elfogyasztunk. A tészta hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll!

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss