Elkészítés: A margarint a sóval jól kikeverjük, 5 adagra osztjuk.
Az élesztőt egy kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, a liszthez adjuk a többi alapanyaggal, és lágy tésztává dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tészát 10 részre osztjuk. A tésztából 2-2 adagot lapostányér nagyságúra nyújtunk, az egyiket megkenjük egy adag sós vajjal, a másik lapot rátesszük, 4 felé vágjuk, majd minden negyedet 3 felé - azaz 12 háromszöget kapunk. A háromszögeket a szélesebb felüktől kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, megkenjük tojássárgával, megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal vagy durva szemű sóval. 1 órát pihentetjük.
Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre