Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires hűtős lángos

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
  • 2 tojás
  • 3 dl kefir
  • 1 csapott evőkanál só
  • olaj a sütéshez
  • Atálaláshoz:
  • fokhagymás tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A kefirt kicsit meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, felfuttatjuk. Egy nagy keverőtál aljára szórjuk a sót, rászitáljuk a lisztet, a közepébe fészket formázunk, oda ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a kefirt, majd belülről kifelé irányuló körkörös mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Simára dolgozzuk, ha szükséges, kevés lisztet vagy langyos vizet adunk még hozzá. Nagyméretű tálba tesszük, fóliával lefedjük, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Sütés előtt legalább fél órával kivesszük a hűtőből a tésztát. Ha kissé felmelegedett, teniszlabda méretű golyókat szakítunk a tésztából, kézzel 5 mm vastag korongokká lapítjuk őket.

A sütéshez felforrósítunk kb. 1 l olajat, és oldalanként 1-2 perc alatt kisütjük a lángosokat.

Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, esetleg szalonnapörccel kínáljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek