hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 ok, hogy miért igyál meg egy kefirt most azonnal!

default user icon
MME
Tudtad, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetdere, ha rendszeresen fogyasztod!

1. Segít a fogyásban

A tanulmányok sorra kimutatják, hogy a fehérje növeli a jóllakottság érzését és felgyorsítja az anyagcserét. Az Europen Journal of Nutrition tanulmánya szerint például azok a nők, akik naponta négyszer ettek alacsony zsírtartalmú tejterméket - beleértve a kefirt is - sokkal többet fogytak, mint azok a nők, aki csak naponta kétszer fogyasztottak tejterméket. A kefirben ráadásul rengeteg a fehérje - ha egy bögrével fogyasztasz belőle, akkor 8-11 grammot viszel be belőle a szervezetedbe.

2. Enyhíti az allergia tüneteit

A Science os Food and Agriculture című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kefir az allergiák ellen hatásos anyagokat tartalmaz. A kísérletek során ugyanis azt tapasztalták, hogy a kefir hatására a szervezetben az ovalbumin-specifikus immunglobulin a harmadára csökkent - az ovalbumin pedig egy olyan protein, amely kisgyermekeknél a legtöbb allergia kiváltója.

3. Segít a rák megelőzésében

Egy brazil tanulmány kimutatta, hogy a fermentált tejtermékek, mint például a kefir segítenek megszüntetni a korai stádiumú tumorokat azáltal, hogy késleltetik az enzimaktivitást. Már csak ezért az egy dologért is megéri fogyasztani, nem?

4. Erősíti a csontokat

A kefir a napi kalciumszükséglet nagyjából 30-40%-át tartalmazza, ez pedig az erős és egészséges csontok fenntartásához nélkülözhetetlen tápanyag. Sőt, abban is segít, hogy a szervezet könnyebben felszívja a kalciumot. Egy igazi szuperétel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss