Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétázol? Ne mondj le a kedvenceidről! Íme 3 házias recept - light változatban

default user icon
MME
Ha a fogyókúrád alatt sem szeretnél lemondani a kedvenc fogásaidról, készítsd el őket alakkímélő változatban! Íme, néhány remek ötlet.
Krémlevesek

A trükk: tejszín helyett kaukázusi kefir
A legtöbb krémleves tejszínnel, tejföllel készül, pedig létezik egy sokkal egészségesebb, zsírszegényebb lehetőség is!

Brokkolikrémleves

Elkészítése (4 főre): Főzzünk puhára 25 dkg mirelit brokkolit 1 db erőleveskockával ízesített vízben. Miután megpuhult, turmixoljuk össze 1 doboz kaukázusi kefirrel, ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, majd sűrítsük be egy kevés étkezési keményítővel. Főzzük fel a levest, és adjunk hoz-zá apróra vágott petrezselyemzöldet. 

Hamburger

A trükk: sovány hús és zöldségek
A gyorséttermekben kapható változatok nem arról híresek, hogy egészségesek lennének. Ám ha néha mégis ennél egy hamburgert, inkább csináljd meg magadnak!

Reform húspogácsa

Elkészítése (4 főre): Tisztítsunk meg, reszeljünk durvára 2 db nagyobb sárgarépát vagy 1 db cukkinit. Aprítsunk fel 3 db újhagymát. Dolgozzuk össze eze-ket 20 dkg darált csirkemellel vagy zsírszegény darált sertéshússal, 1 db tojással és valamennyi apróra vágott petrezselyemzölddel. Adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle húspogácsákat, és süssük meg a sütőben. 

Rakott krumpli

Trükk: Kolbász helyett zöldségek
Tojás, zsíros kolbász, a tetejére sok-sok tejföl… A klasszikus rakott krumpli bizony igazi kalóriabomba, és a koleszterinszintnek sem tesz jót! Egy kis furfanggal azonban igazán alakkímélő módon is elkészítheted!

Zöldséges változat

Elkészítése (4 főre): Engedjünk fel, egy serpenyőben enyhén fonnyasszunk meg 45 dkg mirelit spenótot. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Adjunk hozzá 30 dkg konzerv hámozott-darabolt paradicsomot, és újra borsozzuk meg. Mossunk és hámozzunk meg, majd vágjunk vékonyabb szeletekre az 1 kg krumplit. Tetőcserépszerűen rakjunk le belőle egy réteget a kivajazott tűzálló tál aljába, majd erre jöhet egy réteg spenótos keverék. Foly-tassuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzá-valók. Az utolsó réteg krumpli legyen. Keverjünk össze 1,25 dl tejet és 1,25 dl zöldségleves alaplét, melegítsük föl, majd öntsük az egészet a rakott krumplira. Süssük a 180 fokos sütőben kb. 50 percig. Félidőben szórjuk meg sovány reszelt sajt-tal (pl. mozzarella) és az apróra vágott zöld fűszerekkel.

Még több diétatrükk és fogyókúrás tanács a Fanny magazin eheti számában! Mától az újságárusoknál!
 
 
 
 
 
Több száz diétás recept a mindmegettén >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss