hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajtos-spenótos penne

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy közepes lábasban felforralunk minimum másfél liter hideg vizet. Amikor már majdnem forr, megsózzuk, és hozzáadunk egy kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, és átkeverjük, hogy a tészta ne ragadjon össze. Kb. 10 percig főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük , és hideg vízzel átöblítjük.

2.

Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomot kis kockákra, az olajbogyókat félbe vágjuk. A spenót leveleket összetépjük, a kecskesajtot lereszeljük.

3.

Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat. Megfonnyasztjuk a hagymát, a fokhagymát és a spenótot.

4.

Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a paradicsomszószt, megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a víz nagy része elpárolog. Belerakjuk az olajbogyókat is, és összeforraljuk.

5.

A serpenyőben összeforgatjuk a kifőtt tésztát a mártással. Az elkészült tésztát mélytányérba tesszük, és megszórjuk a lereszelt kecskesajttal. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!  

RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF!

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss