Elkészítés: Előbb a polow-t (rizs) készítjük el. A kétszer megmosott rizst sós vízben 3-4 óráig áztatjuk. Egy edényben vizet forralunk, beletesszük a rizst, és félpuhára főzzük. Leöntjük a vizet, és meleg vízben átmossuk. Egy edényben olajat melegítünk, rákarikázzuk a burgonyát, s hozzáadjuk a rizst, a tetejét olajjal meglocsoljuk, lefedjük, s lassú tűzön 1/2 óráig főzzük.
A hús összetevőit egy tálban összekeverjük, golyókat formálunk, s nyársra húzva faszenes grillen megsütjük. Ugyancsak megsütjük a paradicsomokat, paprikákat és hagymákat. A húst időnként vajjal kenegetjük. (Ha nincs grill, tepsiben is megsüthetjük, de grillezve finomabb.)
Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a rizst, melyet sáfránnyal ízesítünk, színesítünk. Teszünk rá vajdarabkákat és 1 db tojás sárgáját a közepébe. Mellétesszük a lándzsákat a kebabbal és a sült paprikát, paradicsomot, hagymát. (Sokan esznek hozzá még karikára vágott nyers hagymát is.) Megszórjuk sumakkal. Az irániak kanállal és villával fogyasztják az ételt, kést nem használnak.
Italként dugh-ot isznak hozzá: 1 pohárba 1 dl joghurtot öntenek, fűszerezik sóval, borssal, mentával, felengedik ásványvízzel.
Salamati!